Българска и американска военна техника ще бъде представена в гр. София

Две американски бойни машини М 1126 „Страйкър“ от състава на 2-ри Кавалерийски полк ще бъдат представени на 27 юли 2017 г. от 11.00 ч. до 13.00 ч. в  района на Военна академия „Георги С. Раковски“. В показа на военна техника ще участват още 2 бронирани бойни машини MSFV “COMANDO SELECT” от военно формирование 56 040 – Благоевград. Българските и американските военнослужещи ще запознаят обществеността на гр. София с бойните възможности на военната техника и задачите, които се изпълняват с нейно участие.

По-рано на същия ден, представители от формированието на 2-ри Кавалерийски полк от Сухопътните сили на САЩ в Европа ще отдадат почит и поднесат венец пред Паметника на Незнайния воин в столицата.  Американските сили, в състав до 130 души личен състав и до 90 единици колесна техника, ще се придвижат през територията на България за времето от 24 юли до 28 юли 2017 г. за участие в съвместно учение в Македония.

За осигуряване на сигурността по време на движение, те ще бъдат ескортирани от представители на служба „Военна полиция“.

Посетителите ще бъдат допускани през парка в района на Военната академия, с адрес: бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ 82.​

Втори кавалерийски полк, известен още като „Втори драгунски полк“ или „Драгуните“, е действащ пехотен и кавалерийски полк на Сухопътни войски на САЩ, с основно въоръжение - бойни машини тип „Страйкър“. Формированието от състава на Командването на СВ на САЩ в Европа, е дислоцирано в „Роуз Баракс“, Филсек, Германия с командир полковник Патрик Дж. Елис.

Saber Guardian 17 © 2023 г.