Лагерен сбор на зенитните подразделения от Сухопътните войски на зенитен полигон „Шабла”

Днес 06.07.2017 г. беше открит лагерния сбор на формированията от състава на Сухопътните войски, изведени на ЗП „Шабла”. Те ще участват в тактическото учение с бойни и съвместни експериментални стрелби „Шабла 17” и свързаното с него учение „Tobruq Legacy”, планирано да се проведе в рамките на международното учение „Saber Guardian”. Със заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов за началник на лагерния сбор е назначен полковник Тони Трифонов - началник на сектор „Подготовка на формированията за ПВО” на отдел „Подготовка на войските” в Командването на Сухопътните войски. Заповедта на началника на лагерния сбор беше прочетена пред целия личен състав.

На зенитния полигон са изведени над 300 военнослужещи личен състав и 80 единици бойна и обслужваща техника от формированията за ПВО на Сухопътните войски.

 На ЗП „Шабла” военнослужещите ще участват в съвместни бойни стрелби заедно с военнослужещи от въоръжените сили на Украйна, Р Сърбия и САЩ. Съгласно единния график за стрелбите те ще проведат бойни стрелби и пускове със ЗРК „ОСА”, ПЗРК „Стрела 2М”, ЗУ-23-2 и ракетен комплекс 9К79.

Saber Guardian 17 © 2022 г.